Jdi na obsah Jdi na menu

Turnaj starší žákyně Milevsko

MILEVSKO 

V sobotu 23. září uspořádal Handball club Milevsko celodenní turnaj starších žákyň. Dorazilo celkem sedm týmů včetně házenkářských bašt Baníku Most, Slavie Praha nebo dalekého Zlína. Nakonec ale všem vypálily rybník celky z píseckého okresu – o celkové prvenství totiž do poslední chvíle bojovala družstva Házená Sokol Písek a domácí Handball club Milevsko. Obě družstva pětkrát vyhrála a ve vzájemném utkání si rozdělila po bodu za remízu 9:9. Lepší skóre ale posbíraly během celého dne písecké hráčky. Přestože tedy Milevšťandy na turnaji ani jednou neprohrály, na celkové prvenství jim to nestačilo a skončily s celkovým skóre 63:40 druhé. Pořadí na stupních vítězek uzavřely házenkářky ze Zlína.
 

Všechny karty byly otevřené až do posledního kola, ve kterém ale měly domácí hráčky těžšího soupeře. Zatímco Slavia ještě pomýšlela na medailovou příčku, tak Písek čekaly pražské Háje. Nakonec Milevšťandy turnaj zakončily vítězstvím nad Slavií 12:6 a musely čekat. Protože ale Písečandy zápas proti Hájům zvládly podle očekávání, odvezly si turnajové prvenství do královského města. Naopak doma zůstaly dvě individuální ceny – Simona Němečková byla nejlepší střelkyní turnaje a Adéla Dostálová si odnesla diplom a sošku pro nejlepší brankářku.

Výsledky turnaje: Milevsko – Most 14:5, Milevsko – Háje 13:8, Milevsko – Písek 9:9, Milevsko – Zlín 15:12, Milevsko – Slavia Praha 12:6.

Konečné pořadí turnaje

1. Házená Sokol Písek
2. HC Milevsko
3. HC Zlín
4. DHC Slavia Praha
5. DHK Baník Most
6. HC Háje Praha
7. TJ Lokomotiva ČB

Autor: Pavel Pubal, Milevské noviny