Jdi na obsah Jdi na menu

Prague Beach Handball cup 2023 Stržky

Praha 23. 6.- 25. 6. 2023

V pátek 23.června jely mladší a starší žákyně na víkendový turnaj nazvaný Prague Beach Handball cup. Na závěr sezóny a jako předzvěst prázdnin se jednalo o turnaj v čím dál víc oblíbenější házené plážové. Obě družstva jela do Prahy proto, aby si užila společné chvíle na písku i mimo něj. Jak je u plážové házené zvykem, hrálo se za zvuku hudby, a protože přálo i počasí, tak se hrálo i pod slunečnou oblohou, a proto si všichni užívali letní uvolněnou a pohodovou atmosféru, kterou doplnila i společná návštěva aquaparku. Trenérům v žádném případě nešlo o výsledky, takže nechávaly zcela na děvčatech jakou taktiku zvolí. Holky hrály pro radost, tak nebyla nouze o otočky a jiné parádičky a domů odjížděly všichni opálení a s dobrou náladou.

Starší žákyně jako ALPAKY do Prahy jely ve složení Šedivá, Dostálová, Fořtová, Hanusová, Němečková S., Džermanská, Peterková, Janouchová, Koňáková S. Také starším děvčatům nechali trenéři naprostou volnost, a tak si taktiku zápasů domlouvala děvčata sama mezi sebou. Protože starší žačky měly ve své kategorii zápasy naplánované dvoukolově, tak polovinu zápasů holky věděly jak jejich soupeř hraje a mohly se na zápasy správně připravit. Skvělou týmovou hrou a zřejmě i dobrou taktikou starší žákyně obsadily úžasné druhé místo a do Milevska odjížděly se stříbrnou medailí na krku.
 
Trenéři děkují všem děvčatům za skvělou sezónu, přejí jim krásné prázdniny a už se těší na společné soustředění, na které odjíždí všechny kategorie v polovině srpna.