Jdi na obsah Jdi na menu

Handball cup Vršovice 2023 Stržky

Praha 1.9. - 3.9. 2023

Poslední prázdninový víkend se mladší a starší žákyně milevské házené vydaly na svůj letošní první turnaj v sezóně, který pravidelně absolvují v pražských Vršovicích, tentokrát to byl již XI.ročník Handball cup Vršovice. Z pohledu klubu to byl zdařilý turnaj. Mladší žákyně si z Prahy odvezly stříbrné medaile za druhé místo a individuální cenu nejlepší brankářka turnaje, kterou, na základě hlasování všech trenérů a funkcionářů turnaje za své výkony v brance, získala Tereza Němečková. A starší žákyně si na krku do Milevska vezly krásné bronzové medaile. Byl to úžasný sluneční víkend plný házené a snad i příslib do nastávající sezóny, že se milevské házenkářky v konkurenci neztratí.

 

STARŠÍ ŽÁKYNĚ

Turnaj ve Vršovicích by se pro starší žačky nechal nazvat turnajem "Sedmi statečných". Bohužel se před turnajem zranila Simona Němečková, která pak turnaji jen přihlížela. Asi by bylo tedy lepší nazvat jej turnajem "Šesti statečných". Aby milevské holky mohly turnaj absolvovat, doplnil je Písek "B", který dal k dispozici každý den tři jiné hráčky. Přesto Milevsko turnajem procházelo podle plánu.

Hned na úvod porazilo Písek 15:13, druhý zápas v pátek milevšťandy porazily Pardubice 21:17 a ve třetím zápase remizovaly se Strakonicemi 17:17. Poslední zápas dne si připsaly vítězství s Chrudimí 20:10. Takže turnaj byl dobře rozehrán, ale na milevská děvčata čekali soupeři ještě zvučnějších jmen z měst, kde se hraje interliga - Kynžvart, Olomouc a Plzeň. První sobotní zápas děvčata sehrála se silně favorizovaným Kynžvartem. To co milevská děvčata předváděla po celý zápas byl výkon z říše snů. Když na konci zápasu svítil výsledek 19:19, nemohli tomu milevšťandy ani uvěřit. Ještě se střílel 9-ti metrový hod, ke kterému se postavila Nikola Šedivá a neuvěřitelným podstřelem Milevsku vystřelila vítězství. Tímto vítězstvím se holky přiblížily medaili. Ale ještě je čekal zápas s Olomoucí, který nezvládly a prohrály ho 13:18. Další zápas s Velkým Meziříčím milevké holky nezačaly nejlépe, ale zlepšovaly se každým útokem a vyhrály 14:9. Zápas s Prahou Háje probíhal podobně a chvíli se o výsledek milevské holky bály, ale opora v brance Adéla Dostálová se blýskla dobrými zákroky, které holky podržely a zápas tak dovedly k vítězství  14:10. Poslední sobotní zápas se hrál s Košicemi, které patřily ke slabším týmům. Ale i tady se milevská děvčata trápila střelecky a tak vynikající výkon Emmy Fořtové v brance je držel nad vodou. Ve druhém poločase se děvčata rozstřílela a konečný výsledek výhra 19:7 nevypovídal o jakémkoliv trápení. Rozhodně bylo vítězství zasloužené.

V neděli milevské čekaly dva zápasy, které rozhodly o konečném pořadí. Na venkovním hřišti ráno Milevsko porazilo domácí Vršovice 13:8, kdy opět podržela brankářka Emma Fořtová. Pak už milevské holky čekal poslední zápas s pozdějším vítězem VŠ Plzeň. Vítězství by přineslo stříbrnou medaili.

A tak milevšťandy bojovaly jako lvice a do 10 minuty prvního poločasu držely náskok dvou branek. Milevské naděje držela výbornými zákroky brankářka Adéla Dostálová. Ale ve druhém poločase holky udělaly několik technických chyb a soupeř je trestal brankami. I tak ale prohra

9:12 byla pro holky dobrým výsledkem. Bronzová medaile byla zaslouženou odměnou. Za Milevsko bojovalo šest statečných - brankářky Adéla Dostálová a Emma Fořtová, které nastupovaly do hry, když nebyly v brance, a i ve hře podporovaly výkon týmu vstřelenými brankami. Celý turnaj v poli odehrály - nejlepší hráčka družstva - Nikola Šedivá na pivotu a střelkyně vítězného gólu nad Kynžvartem, středačka Stela Koňáková, která svými přihrávkami a střelami suveréně vedla družstvo k vítezstvím a dobrým výsledkům. Dvojice na pravé straně útoku - Kristýna Peterková a Klára Džermanská zatěžovaly konto soupeřů krásnými kombinacemi a góly. Písecká děvčata ročník 2010, která nás doplňovala (i když každý den jiná) se s námi velmi dobře sehrála a i ony přispěly svými góly k úspěšným zápasům.

Celkově se nám turnaj povedl a musím děvčata pochválit za jejich bojovnost a sílu se kterou přistupovaly k celému turnaji. Za jejich výkon děkuje trenérka Marie Šťastná a Libor Koňák.

Sestava a branky: Peterková 34, Koňáková 35, Džermanská 15, Fořtová 1, Dostálová 7, Šedivá 43