Jdi na obsah Jdi na menu

Žákovská liga Stržky

Žákovská liga starších žákyň (ročník 2009-2010) dospěla ke svému konci a milevská děvčata obsadila 10. místo. Jak predikovala Simona Němečková při rozhovoru na vyhlášení Sportovec roku 2023, kde jsme obsadily 1. místo. V průběhu soutěže jsme na 6-ti turnajích získaly 30 bodů s celkovým skore 453:413. Bohužel jsme musely pro nemoc vynechat turnaj v Plzni, a tím jsme přišly o 8 bodů.

I tak byly výsledky týmů na 5.-10. místě velice vyrovnané a v této soutěži rozhoduje opravdu každý zápas. Každý turnaj přinesl nějaké překvapení. První v Praze poznamenala kalamita. Část našich hráček jela do Prahy vlakem, ale ten měl zpoždění, a tak jsme k prvnímu zápasu nastoupily jen v 7 hráčkách. Druhý turnaj jsme pořádaly v Milevsku a zcela suverénně jsme jej ovládly. Ke třetímu turnaji do Plzně jsme nemohly odcestovat pro nemoc většiny hráček. Čtvrtý turnaj v Porubě se nám povedl a prohrály jsme pouze s VŠ Plzeň (celkově 4. místo). V tomto zápase byla jednoznačně vidět snaha VŠ Plzeň vrátit nám jejich prohru v kvalifikačním turnaji, který jsme na jejich palubovce ovládly. Pátý turnaj v Měníně u Brna byl velice vyrovnaný a ztratily jsme body pouze se Strakonicemi, kde jsme v závěru prohrály o jednu branku. Šestý turnaj ve Zlíně jsme neodehrály v takové pohodě a ztratily jsme body s domácím Zlínem A (pozdější vítěz soutěže) a zcela nepochopitelné zaváhání s Klimkovicemi (21. místo v soutěži). Závěrečný zápas s Pískem jsme pak zvládly lépe a oplatily jsme Písku porážku z turnaje Prague handball cup 2024. 
Celkově 10. místo z 25-ti účastníků považujeme za obrovský úspěch. V konkurenci velkoklubů jako je Slavia Praha, DHC Plzeň, VŠ Plzeň a HC Zlín jsme odvedly maximum a rozhodně jsme klubu i městu udělaly pěknou vizitku. 
Naše hráčky:
brankářka Adéla Dostálová - spolehlivá jistota v brance, chytající s naprostým klidem, si svými výkony řekla o nominaci do krajského výběru, který nás bude reprezentovat na Olympiádě mládeže v Českých Budějovicích. Dalším oceněním pro Adélu je i širší nominace do reprezentace ČR - kadetky.
brankářka Emma Fořtová - spolehlivě kryla záda Ádě a soupeře přiváděla k zoufalosti, kdy vychytala 7m hody. I Emma o sobě dává vědět na republikové úrovni, kdy na Školském poháru 2024 v Zubří (mistrovství republiky základních škol v házené) byla vyhlášena nejlepší brankářkou.
pivot Nikola Šedivá (Kaštan) - srdcem oddaná házené, byla strůjcem vynikajících výkonů týmu, kdy svým nadšením a vírou ve vítězství strhla ostatní hráčky k vítězství. I Nikola si řekla svými výkony o širší nominaci do reprezentace ČR - kadetky a i ona nás bude reprezentovat v krajském týmu na Olympiádě mládeže v Českých Budějovicích. Celkově nastřílela 74 golů
střední spojka Simona Němečková - s přehledem hrající hráčka s velmi dobrým zakončením, byla oporou týmu a svými 93 brankami obsadila 15. místo ve statistice vstřelených gólů. 
levá spojka Stela Koňáková - výborná obranářka a vynikající střelkyně 7 metrových hodů (ve statistice střelců 7m hodů obsadila 12. místo). Celkově pak v lize vstřelila 84 golů, a tím obsadila 24. místo. Stela svými výkony oslovila trenéry reprezentace ČR v Beach handballu (plážová házená) a bude nás reprezentovat na YAC16 BH EHF EURO 2024 v bulharské Varně.
pravá spojkal Kristýna Peterková - spolehlivě hrající hráčka s výborným přehledem o hře, dokázala skorovat z krásných L úniků. Ve spolupráci s křídlem se prosazovaly ve vypjatých situacích zápasů a tím rozhodovaly zápasy.
levé křídlo Šárka Hlavínová (ročník 2011) - byla naprostou jistotou proměněných šancí z levého křídla, spolehlivá v obraně a se srdcem oddaným týmu.
pravé křídlo Jana Hanusová (ročník 2011) - i ona byla jistotou proměněných šancí z pravého křídla a ze zcela neuvěřitelných pozic dokázala skorovat a přispívat k vítězství týmu.
univerzál - spojka, křídlo - Štěpánka Janouchová (ročník 2011) - talentovaná mladá hráčka s obrovským tahem na branku a velkým přehledem na hřišti. Po celou dobu patřila k oporám týmu a její schopnost proměňovat šance ze všech pozic z ní činí univerzální hráčku, která se jistě v házenkářském světě neztratí. Nastřílela 61 golů, a tím obsadila celkově 51. místo v žebříčku střelkyň.
Tým starších žaček v průběhu soutěže ještě doplňovaly mladší žačky (2011-2012). 
Tereza Němečková - při každé účasti na turnaji se dokázala gólově prosadit a byla velkým příspěvkem v obraně.
Natálie Matějková - spolehlivě hrající hráčka se smyslem pro tým.
Adéla Zvonařová - i ona byla spolehlivou součástí týmu.
V závěru lze říci, že celý tým odváděl vynikající výkony a rozhodně dal o sobě v rámci České házené výrazně vědět. 
Na růstu všech hráček, od jejich prvních házenkářských krůčků, se podílel celý tým trenérek HC Milevsko a každá jim přidala dovednosti, které pak vedly k takovémuto úspěchu.
V současné době se na růstu hráček podílejí trenérky Marie Šťastná a Martina Šulcová. Velkou oporou je pak vedoucí týmu Libor Koňák a druhá vedoucí Ivana Koňáková.
Celkové pořadí:
1. HC Zlín A 46 bodů
2. DHC Plzeň 46 bodů
3. DHC Slavia Praha 44 bodů
4. HK Slavia VŠ Plzeň 41 bodů
5. Sokol Písek 35 bodů
6. HC Zlín B 34 bodů
7. HBC JVP Strakonice 33 bodů
8. DHK ZORA Olomouc 31 bodů
9. TJ Sokol Velké Meziříčí 31 bodů
10. HC Milevsko 30 bodů
11. HK Ivančice 28 bodů
12. DHK Baník Most 22 bodů
13. SHK Kunovice 22 bodů
14. HC Hvězda Cheb 21 bodů
15. Sk Žeravice 18 bodů
16. SHK Veselí n. M. 18 bodů
17. Házená JH 17 bodů
18. SK Kuřim 16 bodů
19. HC Háje Praha 15 bodů
20. Házená Kynžvart 13 bodů
21. TJ Sokol Klimkovice 11 bodů
22. Tartan Bohunice 10 bodů
23, TJ Sokol Kobylisy II. 8 bodů
24. TJ Sokol Poruba 7 bodů
25. Sokol Měnín 3 body
Dalším nemalým úspěchem je účast 4 týmů z Jihočeského kraje.  
 

Fotoalbum



Portrét