Jdi na obsah Jdi na menu

Jihočeská liga Stržky

Jihočeská liga starších žákyň ročník 2023/2024 byla v celém průběhu velice vyrovnaná a o překvapení nebyla nouze. Po základní části, kdy na prvním místě skončil Sokol Písek, bylo rozhodnuto, že Písek postoupí přímo do Žákovské ligy a ostatní týmy budou o účast bojovat ve vyřazovacích turnajích. V těchto turnajích se jihočeským týmům vedlo velice dobře, a tak do Žákovské ligy postoupily Písek, Milevsko, Jindřichův Hradec i Strakonice. Mimo Žákovskou ligu pokračovaly i boje o umístění v Krajské lize. 

V podzimní části jsme prohrály s Pískem A i B a s Jindřichovým Hradcem A. Přesto jsme svými výkony svoji hru stále zlepšovaly a v jarní části jsme již prohrály pouze jeden zápas s Pískem B. V zápasech jsme dokázaly zatěžovat konto soupeře 30-ti a více brankami. Nejvíce branek jsme nastřílely TJ LOKO České Budějovice, a to 42. Celkově jsme tedy nastřílely úctyhodných 383 branek (o jednu branku méně než vítězný tým Písku) ve 12-ti zápasech. 
Všechny naše hráčky se výrazně střelecky prosadily, kdy Simona Němečková skončila na 3. místě s 81 brankami, 5. místo Stela Koňáková se 74 brankami a 2. místo střelců 7m hodů, 8. místo Nikola Šedivá se 63 brankami, 15. místo Šárka Hlavínová - 48 branek, 19. místo Štěpánka Janouchová - 41 branek, 33. místo Kristýna Peterková - 29 branek, 34. místo Jana Hanusová - 27 branek.
Naše brankářky Adéla Dostálová a Emma Fořtová odváděly vynikající výkony, které jim ovšem trošku kazila ne vždy pevná obrana, a tak jsme obdržely celkem 271 branek.
Sestavu týmu v průběhu podzimu opustily Klára Džermanská a Klaudie Kalejová, a tím bohužel oslabily celý tým. I přes tuto nepříjemnost jsme dokázaly odehrát celou soutěž a poděkování patří mladším žačkám Terezce Němečkové a Natálii Matějkové, které nás výrazně podpořily. 
Všem děvčatům děkujeme za předvedené výkony, které byly oceněny také v Soutěži Sportovec roku 2023, kde jsme obsadily v týmech 1. místo.
Všechny hráčky předváděly týmovou hru s přesnými přihrávkami a krásným zakončením do branky. 
Naše hráčky ročník 2009 - Adéla Dostálová, Nikola Šedivá, Stela Koňáková, Kristýna Peterková a ročník 2010 Simona Němečková budou v příštím roce nastupovat za mladší dorostenky Sokol Písek.
Trenérky Marie Šťastná, Martina Šulcová a vedoucí Libor a Ivana Koňákovi jim děkují za krásné výkony a radost, s jakou předváděly házenou a přejí jim hodně sportovních úspěchů.
Konečné pořadí:
1. Písek B
2. Písek A
3. Milevsko
4. Jindřichův Hradec A
5. Strakonice
6. České Budějovice
7. Jindřichův Hradec B
 

Fotoalbum



Portrét