Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Karla Šulce 2024 Mlžky

 

Milevské mladší žačky se jako každý rok zúčastnily od soboty 4.5. do pondělí 6.5.2024 Memoriálu Karla Šulce v Plzni, který pořádá již od roku 1988 Dámský házenkářský klub Plzeň v 31.ZŠ. K dispozici je tu hala, 2 tartanová hřiště a dvě hřiště s umělou trávou.

 

K prvnímu zápasu jsme nastoupily v hale proti TJ sokolu Velké Meziříčí, se kterým jsme se utkaly i na našem domácím turnaji. Trenérky měly jasno, bude to lehčí soupeř a skončí to výhrou. Ale soupeřky naše holky zaskočily, asi svým pomalým stylem hry, začátek nevypadal úplně tak jak jsme očekávaly. Naše děvčata se přizpůsobila hře soupeřek, ale nakonec se v druhém poločase rozjela a odskočila na konečných 13:8.

Druhý zápas v hale byl o poznání lehčí a i hezčí. Se Slávií Praha II jsme zametly a odnesly si výhru 18:4.

Obávaným a nevyzpytatelným soupeřem je náš tradiční rival z turnajů i desetiboje Lázně Kynžvart. Mají šikovné a rychlé hráčky s tvrdou střelou, ale ani těch jsme se nezalekly a po vyrovnaném prvním poločase na tartanovém hřišti jsme jim ukázaly, jak se to hraje a vyhrály 12:6.

Čtvrtý soupeř bylo družstvo Kobylisy Praha A, se kterými jsme sehrály dost utahaný zápas, pálilo sluníčko a naše hráčky se nemohly trefit do brány. Nakonec ale o vítězství zabojovaly a ze hřiště jsme odcházely s výsledkem 13:11.

Poslední sobotní soupeř byl tým z Mostu – Černí Andělé, které si naše děvčata dala na závěr dne jako odměnu s jasnou výhrou 16:2. Obě brankařky zachytaly skvěle a hráčky se na hřišti vystřídaly všechny.

 

Zpestřením sobotního večera je, jako každý rok, sedmičkový rozstřel, na který je nominována brankařka a hráčka z každého týmu. Za Milevsko nastoupila brankařka Tereza Němečková a hráčka Štěpánka Janouchová a suverénně došly až do semifinále, překonaly i obávaný Písek a nakonec z toho bylo 3. dělené místo.

 

V neděli dopoledne jsme odehrály poslední dva zápasy v základní skupině proti domácím DHC Plzeň A – s tímto soupeřem hrajeme většinou vyrovnaná utkání, ale tentokrát jsme do zápasu nastoupily s odhodláním vyhrát a po krásném zápase jsme odcházely s vítězstvím 14:11.

Poslední zápas proti DHK Pardubice byl pohodový, zahrála si celá lavička s výsledkem 17:5.

Základní skupinu jsme tedy vyhrály a postoupily do dalších bojů s osmi nejlepšími týmy turnaje s 10 body.

 

Odpoledne jsme nastoupily proti 2.družstvu ze skupiny B – Zoře Olomouc, po počáteční nervozitě jsme si vytvořily náskok a ten jsme jen navyšovaly až na konečný stav 15:9.

Poté jsme čekaly těžký boj s vítězkami B skupiny VŠ Slavia Plzeň. Naše očekávání se naplnilo, holky moc bojovaly, chyběl nám jen kousek štěstí, když jsme pár střel nedaly, navíc v poslední vteřině jsme faulovaly a byla nařízena sedmička, kterou VŠ proměnila a my prohrály 9:10. I tak to byl ale krásný zápas a my postoupily do finálové skupiny 4 nejlepších týmů z 31 zúčastněných a to HC Milevsko, HK Slavia VŠ Plzeň, TJ Tatran Bohunice a DHC Slavia Praha I.

My a Slavia Praha jsme byly bez bodu, Bohunice a VŠ Plzeň každý po 2 bodech.

 

Do zápasu s Bohunicemi jsme šly s odhodláním udělat maximum a nedat jim další dva body, ale naopak je získat. Zápase byl vyrovnaný, obrany neprostupné a když se přeci podařilo utéct, tak to většinou končilo gólem na obou stranách. Náš tým táhly svými goly jen 2 hráčky, které už víc nedokázaly udělat a nakonec z toho byla remíza 8:8. Vzaly jsme sice soupeřkám bod, ale pro nás to nic neznamenalo, stále jsme měly jen jeden bod.

 

Bylo tedy třeba se opřít do posledního rozhodujícího zápasu se Slávií Praha- pokud jsme chtěly medaili potřebovaly jsme minimálně remizovat, protože Slávia Praha zůstala v této části bez bodu. Je to nepříjemný soupeř dobře bránící i střílející, ale v obraně jsme jim my nic nedarovaly, tentokrát se přidaly další holky se svými střelami, zápase byl vyrovnaný po celých 25 min a tak i skončil 9:9. Naše hráčky odcházely smutné, protože ještě netušily, že nám remíza stačí na krásné 3. místo. Nechaly jsme jim tu radost až na vyhlášení.

Překvapením pro nás trenérky rozhodně nebylo ani to, že nejlepší hráčkou turnaje v kategorii mladších žaček byla vyhlášena Štěpánka Janouchová.

 

Za předvedené výkony musíme a chceme naše holky pochválit. Každá hráčka odvedla na turnaji to nejlepší, jako tým jsme vyhrály, prohrály i remizovaly a jako trenérky jsme na ně moc hrdé, že se dokážou semknout jako tým.

 

Chceme poděkovat i rodičům, že fandili – mají úžasné děti a podporují nás v každém zápase.

 

Já osobně děkuji i svým kolegyním trenérkám Vendy a Verče za vzájemnou pomoc, spolupráci a za všechen ten úžasný čas strávený s nimi a dětmi.

 

Medailová umístění:

1. TJ Tatran Bohunice

2. HK Slavia VŠ Plzeň

3. Handball club Milevsko

 

Sestava a branky:

Brankařky: Němečková T. - Zahradníková V. 1

Hlavínová Š 42, Nováková K 2, Vildtová A 6, Kalinová D. 1, Studená M. 4, Janouchová Š 49, Vošahlíková N. 2, Hanusová J. 24, Matějková N. 4, Mendlíková J. 5, Kellnerová B 5.

 

Trenérky: Menhartová, Janouchová, Hřebejková

 

Fotoalbum



Portrét