Jdi na obsah Jdi na menu

Desetiboj Mlžky 2023

Strakonice 17. 11. 2023

Státní svátek 17.11.23 jsme si zajely zasoutěžit a zabojovat o postup do regionální části desetiboje, což je celorepubliková soutěž pro kategorii ml. žactva. Družsta se do krajské části mohou přihlásit, ale nemusí. My to bereme jako zpestření, protože děvčata soutěží mimo házené i v atletických disciplínách. To je rychlý běh 2x15m, překážková dráha, hod na rychlost, hod z místa do dálky, házena s osobní obranou, klasická házená, fair play, shot-outy, skok z místa a aktivita. Mimo Milevsko se přihlásil ještě Písek a Strakonice. Celý den se holky moc snažily, na každém jednotlivém výkonu velmi záleží, počítá se vždy 10 nejlepších výsledků ze 14 hráček a bere se celkový průměr za disciplínu. To ale až do konce akce ví jen pořadatelé, takže to bylo napínavé. V házené jsme výsledky věděly hned,  2 body nám vzal jen Písek v klasické házené, ale nevěděly jsme porovnání v atletických disciplínách a tak jsme  byly mile překvapeny, když Milevsko bylo vyhlášeno na 2.místě se stejným počtem bodů jako první Písek a tím pádem postupuje do regionální kvalifikace Jihozápad, ze které pak vítěz postupuje na finálový turnaj. Další turnaj nás tedy čeká po novém roce, zatím soupeře neznáme.

Ocenění za nejrychlejší čas v běhu 2x15 a v překážkové dráze převzala Štěpánka Janouchova a Jana Hanusova zase doskočila nejdále ve skoku z místa.

Trenérky děkují všem hráčkám za krásné výkony, rodičům za podporu při dopravě i v hledišti.


 

Sestava: Janouchová Štěpánka, Hanusova Jana, Hlavínová Šárka, Matějková Natálie, Mendlíková Jolana, Kliková Jolana, Zvonařová Adéla, Vošahlíková Nela, Kellnerová Barbora, Švejdová Tereza, Němečková Tereza, Vildtová Aneta, Kalinová Dana, Hlavínová Tereza

Trenérky:, Menhartová, Hřebejková, Janouchová