Jdi na obsah Jdi na menu

Zlatý Memoriál Karla Šulce 2023, mini 4+1

Plzeň 13. 5. 2023

 Mini žačky obhájily zlato!!

13. 5. se vydaly malé házenkářky na tradiční turnaj v malé házené do Plzně na Memoriál Karla Šulce. V minulosti byla malá házená součástí víkendového turnaje, který se konal minulý týden, díky velkému zájmu, kterému tento turnaj čelí, se již průběh musel rozdělit do dvou turnajů. Milevská házená vyslala hned 3 týmy. Milevské opičky reprezentovaly přípravku, zde se hraje bez výsledků. Týmy mini žaček Milevsko A a Milevsko B byly přihlášeny do kategorie profi 4+1, která se hrála na výsledky. A jelo se obhajovat loňské prvenství. I letos děvčata ukázala, že milevská házená konkuruje i týmům z velkých měst, a k radosti všech přivezla opět zlaté medaile.

Mini žačky

V kategorii Profi 4+1 vyslalo Milevsko do bojů 2 mužstva. Tým ,,A“ byl složený ze zkušených hráček, které se věnují velké házené.

Do družstva ,,B“ nominovali trenéři děvčata ročníku 2014, která již příští rok přechází do vyšší kategorie. Cílem bylo, aby se děvčata otrkala, poznala svoje budoucí trenéry a spoluhráčky a hlavně, aby si turnaj užila. Na poslední chvíli však pár děvčat onemocnělo a tak jim pomohla 2 děvčata ročníku 2013. První zápasy byly trochu vlažnější. Holky se rozkoukávaly, sehrávaly se a poznávaly nové pokyny trenérů. Postupně odehrály zápasy proti hráčkám z Písku A, z Rokycan a Spartaku Ústí nad Labem. Všechna tato utkání skončila prohrou Milevska, ale hra se každým utkáním zlepšovala. Zvrat přišel v zápase s pražským týmem z Kobylis. Děvčata trenérům ukázala, že se poučila z chyb předchozích zápasů, prosadily se menší holky z přípravky a tak Milevsko mohlo slavit svou první výhru 17:12. Radost byla obrovská. Děvčata ze skupiny postoupila do bojů o 9. - 12. místo. Možná díky nabitému sebevědomí z první výhry nebo díky velké podpoře rodičů v hledišti nenašly naše hvězdičky přemožitele a oba rozhodující zápasy s přehledem vyhrály. Nejdříve porazily pražský tým HC Háje Praha výsledkem 10:5. Děvčata se již krásně viděla, prala se o každý míč a začala se prosazovat i mladší děvčata. K radosti trenérů vyhrály holky s velkým rozdílem 14:5 i poslední zápas turnaje proti domácímu týmu DHC Plzeň Andílci. Celkově obsadily 9. místo a svými výkony slibují, že se na příští rok máme na co těšit. Jako nejlepší hráčku trenéři zvolili Elišku Hoferkovou, která předváděla krásné zákroky v brance i skvělé útočné akce v poli.

Milevsko A bylo složeno převážně z děvčat ročníku 2013. Na turnaj jely holky s cílem obhájit loňské prvenství a opět přivést zlaté medaile. Hned do prvního zápasu nastoupila děvčata zodpovědně v obraně a dravě v útoku. Stejným tempem pak odehrála celou základní skupinu, kde vyhrávala jeden zápas za druhým. Nejdříve porazila pražský tým HC Háje Praha a následovaly výhry nad DHC Plzeň Sluníčka, DHC Plzeň Andílci, HK Slavia VŠ Plzeň a Sokol Písek B. Na hře bylo vidět, že se holky herně znají, vidí se a dokáží si krásně nahrát, v bráně nás pak podržela skvěle chytající Kateřina Burdová. Milevsko postoupilo z 1. místa do bojů o 1. - 4. místo. Jako první milevská děvčata čekal tým HK Spartak Ústí nad Labem. Milevsko neponechalo nic náhodě a hned na začátku utkání si vytvořilo velký náskok, který po celý zápas jen navyšovalo. Konečný výsledek 17:9 pro milevský tým znamenal, že poslední zápas bude vlastně finálový o zlatou medaili. Soupeřem pro děvčata byl domácí tým DHC Plzeň Berušky, který po celý den také všechny zápasy bez zaváhání vyhrál. Tento duel už od začátku sliboval dramatický průběh. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Každá chyba v obraně byla potrestaná rychlým protiútokem. Pro děvčata to byl těžký zápas, ale našla v sobě poslední síly a dotáhla to do vítězného konce. Po závěrečné siréně svítil na tabuli výsledek 17.16 pro milevský tým. Na hřiště se seběhla všechna děvčata i s trenéry a mohlo se začít slavit. Milevsko obhájilo a znovu mohlo převzít netradiční pohár ve tvaru míče za 1. místo. Nejlepší hráčkou týmu byla trenéry zvolena Tereza Hlavínová.

 

Výsledky Milevsko B:

Milevsko – Sokol Písek A 8:22, Milevsko – Rokycany 12:23, Milevsko – Ústí nad Labem 8:23, Milevsko: DHC Plzeň Berušky 5:25, Milevsko – Sokol Kobylisy 17:12

Výsledky 9. - 12. místo: Milevsko – HC Háje Praha 10:5, Milevsko – DHC Plzeň Andílci 14:5

Sestava a branky Milevsko B:

Sofie Tomanová (16), Eliška Hoferková (22), Anna Zůnová, Gabriela Brožová (4), Zuzana Vildtová (27), Justýna Šimáková (3), Žaneta Lipanská (2)

https://www.memorialkarlasulce.cz/
 

Fotogalerie: https://www.rajce.net/a18481286

Výsledky Milevsko A:

Milevsko – HC Háje Praha 33:3, Milevsko – DHC Plzeň Sluníčka 16:4, Milevsko – DHC Plzeň Andílci 25:2, Milevsko – HK Slavia VŠ Plzeň 12:10, Milevsko – Sokol Písek B 25:7

Výsledky 1. - 4. místo: Milevsko – HK Spartak Ústí nad Labem 19:7, Milevsko – DHC Plzeň Berušky 17:16

Sestava a branky Milevsko A:

Hlavínová Tereza (68), Slámová Karla (17), Burdová Kateřina (2), Kodadová Karolína (12), Štemberková Stela (5), Kašparová Sára (8), Němcová Pavlína (35)

 

Náhledy fotografií ze složky Šulcák 2023 mini 4+1

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář