Jdi na obsah Jdi na menu

Turnaj Velká nad Veličkou

Dalšího skvělého úspěchu dosáhli milevští miníci, když na konci ledna přivezli stříbrné medaile z víkendového turnaje ve Velké nad Veličkou. 13.ročník turnaje O Horňácký pohár minižaček byl velmi kvalitně obsazený – kromě nám známých týmů z Prahy, Plzně, Písku a Jindřichova Hradce se přihlásili také zástupci z Veselí nad Moravou, Zlína, domácí družstvo a dokonce dva týmy ze Slovenska – HC Duslo Šala a HKM Šurany. Turnaj se hrál systémem každý s každým, milevské hvězdičky uspěly v devíti utkáních a pouze jednou zaváhaly. V konečné tabulce mělo Milevsko stejně bodů jako Velká nad Veličkou, ale prohraný zápas s domácími znamenal i tak skvělé druhé místo.

Na turnaj jsme se moc těšili, protože jsme díky sponzorovi, firmě Tomegas, mohli vyrazit na Moravu autobusem a v doprovodu některých rodičů a sourozenců. Navíc jsme byli plní očekávání na duely s moravskými a slovenskými týmy.

Hned v pátek jsme porovnali síly právě se Slováky. První duel byl překvapivě jednoduchý a HKM Šurany jsme porazili 12:1. Druhý soupeř ze Šaly nám dal zabrat, předváděl tvrdou házenou s vysunutou obranou. Dlouho jsme hráli vyrovnaný zápas, který nakonec skončil v náš prospěch 7:5.

V sobotu měl milevský tým, složený ze 13 děvčat a 1 chlapce, v rozlosování celkem šest zápasů. Dopoledne vyzvali milevští Sokol Písek a Jindřichův Hradec, které znají z jihočeské soutěže. Oba týmy převálcovali jasným rozdílem a začali vymýšlet taktiku na silného soupeře z Velké nad Veličkou. Domácí předváděli krásnou běhavou házenou a těsně před námi dokázali vyhrát nad dosud celou sezónu dominujícím týmem Slavia Praha. První poločas byl vyrovnaný a skončil 4:4. V druhém jsme však dokázali vstřelit pouze jednu branku a museli přijmout porážku 5:8.

V dalších zápasech s Veselím nad Moravou, Zlínem a Hájemi Praha už naše hráčky opět dominovaly a sbíraly všechny body. Cestou na večeři a ubytování v tamější škole byly naše prognózy jasné. V neděli ráno si to rozdáme se Slavií o druhé místo – bude medaile. Po našem odchodu se však hrálo dál a domácí prohráli se Šalou – to totálně zamíchalo kartami a o umístění na bedně najednou bojovalo celkem pět týmů.

S bojovnou náladou a odhodláním jsme nastoupili v neděli ráno proti Slavii Praha. Pro nás trenéry to byl vrchol turnaje. Holky předvedly úžasnou neprostupnou obranu, pražské házenkářky se nemohly prosadit (rozhodčí jim dokonce třikrát pískl pasivní hru) a střelbu z dálky vykryla v bráně skvělá Tereza Němečková. Výhra 4:0 byla zasloužená a dlouho na ni budu vzpomínat. Prostě neskutečný výkon!

Na závěr milevské čekala Plzeň, tým, který se turnaj od turnaje zlepšuje. Trenéři a hráčky tedy nic nepodcenili a konečné skóre svítilo 10:4.

V závěrečné tabulce získalo Milevsko 18 bodů stejně jako Velká nad Veličkou. Vzájemný zápas rozhodl o konečném vítězství domácích před našimi hvězdami.

Milevsko bralo také individuální ocenění. Tereza Němečková byla ostatními trenéry vyhlášena nejlepší brankařkou turnaje. Diplom pro nejužitečnější hráčku Milevska získala Aneta Vildtová. Pochvalu však zaslouží všichni. Každý plnil svoje úkoly a na hřišti odevzdal maximum. Velké díky patří i fanouškům, díky nim jsme se na Moravě cítili jako doma a celý úspěšný víkend si užili.

Zápasy Milevska:

Milevsko: HKM Šurany 12:1, HK Slovan Duslo Šala 7:5, TJ Sokol Písek 7:0, Házená Jindřichův Hradec 12:6, SHK Velká nad Veličkou 5:8, SHK Veselí n.Moravou a DDM Strážnice 6:3, HC Junior Zlín 9:2, HC Háje Praha 7:3, DHC Slavia Praha 4:0, DHC Plzeň 10:4.

Sestava a branky Milevska:

Aneta Vildtová 26, Tereza Hlavínová 14, Pavlína Němcová 13, Markéta Studená 6, Karla Slámová 5, Tomáš Kalina 4, Daniela Kalinová 4, Kateřina Burdová 3, Karolína Kodadová 2, Tereza Němečková 1, Zuzana Vildtová 1, Sára Kašparová, Sofie Tomanová, Klára Volfová

 

Náhledy fotografií ze složky Velká Nad Veličkou 2023 miníci