Jdi na obsah Jdi na menu

Prague handball cup 2023 MINÍCI

img-20230727-wa0016.jpgPraha 7. - 10. 4. 2023

Velikonoce jsou každý rok oslavou házené v České republice, o tomto svátku se v Praze koná jeden z největších mezinárodních mládežnických turnajů pod názvem Prague Handball cup. Letos to byl jubilejní 30. ročník, na který se sjelo celkem 571 týmů z 23 zemí celého světa. Hrálo se v kategoriích minižactvo, mladší žactvo, starší žactvo, mladší dorost, starší dorost a to vše rozdělené na dívky a chlapce. Celkem se hrálo ve více jak 25 halách po celé Praze a z Milevska se na tento prodloužený házenkářský víkend vydala skupina minižactva a mladších žákyň, milevské starší žákyně se pro tento turnaj spojily s družstvem HBC Strakonice 1921.



Do skupiny minižákyň se na letošní Prague 
Handball Cup přihlásilo celkem 21 týmů převážně z Čech. Ze zahraničí přijely 3 týmy z Německa a po jednom zástupci měly Slovensko a Rumunsko. Kategorie byla rozdělena na 3 skupiny po sedmi, z nichž pak postoupilo 9 týmů do play off A o medaile a zbytek do play off B o umístění v druhé polovině celé kategorie.
Za milevské miníky do Prahy odjelo 11 dívek a jeden chlapec ve věku 8-11 let. Většina z nich byla na tak velkém turnaji poprvé.
První utkání odehráli milevští v pátek brzy ráno s moravským týmem Tatran Bohunice. Nervozita brzy opadla, když naše hráčky zahájily třemi rychlými góly a gólmanka Kačka zavřela bránu. Soupeři se podařilo skórovat až v 6.minutě. Celý zápas mělo Milevsko pod kontrolou a konečné skóre 16:7 je toho důkazem.
Největší drama ve skupině se odehrálo v druhém utkání proti německému Henstedt – Ulzburg. Některé německé týmy hrají s mládeží jiný systém hry – celoplošnou a tvrdou osobní obranu a v útoku „odpočívají“. Na hřišti to vypadalo tak, že naše hráčky už od rozehrávky od brankařky musely hledat prostor pro příjem přihrávky a do útoku přecházely především individuálním driblingem až do střelby na bránu. Na to naši miníci nejsou zvyklí. My od nich vyžadujeme klasické náběhy a vytváření střeleckých příležitostí pomocí přesných přihrávek. Celý zápas jsme se soupeřovým stylem hry protrápili, ale naštěstí udrželi jednobrankové vedení 15:14, i když to děti opravdu hodně bolelo.
V pátek odpoledne sehrálo Milevsko ještě vyrovnanější utkání s pražskými Kobylisami, soupeřem, kterého pravidelně potkáváme na turnajích během roku a je pokaždé lepší a lepší. Milevské naděje si v prvním poločase vytvořily osmibrankové vedení, v druhém poločase však začaly ubývat síly a soupeř postupně stahoval. Vedení ale milevští udržely až do konce a radovaly se z výsledku 15:13.
Další tři zápasy rozdělené mezi pátek a sobotu už tým odehrál s přehledem výhrami nad Sokolem Poruba 19:3, Astrou Praha 17:7 a Turnovem 20:4. Milevsko tak obsadilo 1.místo ve své skupině a očekávalo soupeře do vyřazovacích bojů, které byly naplánované na neděli .
Náš soupeř pro čtvrtfinále HSV Grimmen vzešel z ranního zápasu dvou německých týmů, které ve své skupině skončily na 3.místě. Byl tak o trochu víc rozehraný a milevští miníci museli předvést koncentrovaný výkon. Dalo by se říci, že do 23.minuty se tak dělo. V té chvíli Milevsko vedlo o tři branky. Bohužel nám ve vyhroceném závěru rozhodčí vyloučili hráčku a tým to rozhodilo. I přes nadějné akce jsme nedokázali skórovat a Němci čtyřmi rychlými brankami otočili skóre. Po závěrečné siréně na tabuli svítilo skóre 12:13, radoval se německý tým a my neměli slov. Nejen pro děti, které předváděly nádhernou házenou celé dva dny, to byla hořká tečka za turnajem.

I tak musíme celé naše působení na turnaji hodnotit velmi pozitivně. Porovnali jsme své výkony s neznámými týmy a musíme naše svěřence pochválit. Milevská hra je kolektivní, rychlá, v pohybu a nasazení, plná krásných akcí a výkonů. Hráčky plní pokyny trenérů a neustále se zlepšují. V poli opět zářila Tereza Hlavínová, která patřila v celé kategorii k nejlepším střelkyním. Obdiv a pochvalu si ale zaslouží celý tým, trenéry i fanoušky bavil opravdu skvělou házenou.

Celkové 5. místo je pro náš tým obrovským úspěchem.

Družstva HC Milevsko mini a mladší žačky se mohla zúčastnit tohoto turnaje také díky přispění Jihočeského kraj, který přispěl na tuto akci v rámci dotačního titulu:  DOTACE NA REPREZENTACI JIHOČESKÉHO KRAJE V OBLASTI VĚDY, MLÁDEŽE A SPORTU.

Sestava a branky Milevska:Vildtová (12), Kalinová (10), Kalina (7), Studená (19), Hlavínová (36), Burdová (2), Hoferková (1), Kodadová (1), Štemberková (1), Slámová (8), Němcová (15), Zahradníková (4)

Za trenéry a asistenty:
Lucka, Žaneta, Lukáš, Danča a Pavel

 

Náhledy fotografií ze složky PHC miníci 2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář