Jdi na obsah Jdi na menu

Plzeň 4.3.2023 turnaj miníci

Házenkářští MINÍCI vybojovali zlato.
První březnovou sobotu vyrazilo družstvo Mini do Plzně na jarní turnaj 6+1. V letošním sezóně se této kategorii na turnajích daří a tak i tady pomýšleli na medailové umístění. K radosti trenérů a fanoušků nenašel milevský tým přemožitele a právem si z Plzně odvezl kov nejcennější.
Do turnaje se přihlásily družstva z Plzně, Prahy a z jižních Čech. Hrálo se systémem nejspravedlivějším a to každý s každým. Na probuzení čekal naše Miníky tým z pražských Kobylis, který se turnaj od turnaje zlepšuje a který je složený převážně ze starších hráček ročníku 2012. První poločas bylo na našich dětech poznat, že možná ještě trochu spí, soupeř je dost trápil a výsledek byl vyrovnaný. V druhé půli už se na hřiště vrátily naše hvězdy jak je známe a zápas nakonec vyhrály výsledkem 11:5. Jako dalšího soupeře potkalo Milevsko tým z Písku, který je složený převážně ze začínajících hráček a tak i trenéři Milevska nasadili hráčky, které teprve sbírají zkušenosti. Byla radost vidět, kam se děti během roku posouvají a výsledek 11:0 udělal trenérům radost. Po delší pauze čekalo Milevsko jedno z nejtěžších utkání a to proti týmu Slavie Praha. Miníci nic nepodcenili a hned od začátku ukázali krásnou týmovou hru jak v obraně tak v útoku. Na hřišti se bojovalo o každý míč. Zápas nakonec skončil nejtěsnějším možným výsledkem 9:8 pro Milevsko. Překvapením turnaje byla výhra DHC Plzeň nad tímto soupeřem. Domácí tým předváděl celý den krásné výkony a tak další zápas s tímto týmem byl vlastně finálovým, kde se rozhodovalo o konečném vítězi. Milevsko neponechalo nic náhodě a šlo si pro vítězství. Výsledek 11:7 potvrdil, že se letos v kategorii Mini opět sešla parta skvělých a šikovných dětí. Poslední zápas proti HC Háje byl jen pomyslnou třešničkou na dortu. Všichni hráli s úsměvem na tváři a některé děti si připsaly první gól v této kategorii. Bez jediné prohry si Milevsko převzalo zlaté medaile. Nejužitečnější hráčkou týmu byla svými trenéry zvolena Karla Slámová. Milevské holky excelovaly i v individuálních ocenění: nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena Tereza Němečková a nejlepší střelkyní turnaje se stala Tereza Hlavínová.


Komentář trenérky Lucky Kosobudové:

S konečným umístěním jsem samozřejmě spokojená. Ale měli jsme i perné chvilky. První zápas s Kobylkami byl špatný. Pomalý pohyb, nepřesné přihrávky, laxnost. Milevský tým prostě spal. V poločase proběhlo ze stran trenérů promluvení do duše a na zbytek zápasu se už dalo dívat a dovedl se k vítěznému konci. Další utkání už proběhla vyloženě v naší režii. Dobrá obrana, rychlé protiútoky, spolupráce v útoku s pivotem a zabíhajícími křídly. To je to, co nám vyhrává turnaje. Byl to zase jeden super den, jenž jsme strávili sportem, který nás baví.

Výsledky a konečné pořadí:

HC Milevsko : Sokol Kobylisy 11:5

HC Milevsko : Sokol Písek 11:0

HC Milevsko : Slavia Praha 9:8

HC Milevsko : DHC Plzeň 11:7

HC Milevsko : HC Háje 17:4

Sestava a branky: Tereza Hlavínová (20), Markéta Studená (9), Karla Slámová (6), Pavlína Němcová (5), Aneta Vildtová (4), Tereza Němečková (4), Tomáš Kalina (4), Eliška Hoferková (2), Stela Štemberková (2), Daniela Kalinová (1), Sára Kašparová (1), Kateřina Burdová (1), Karolína Kodadová 

 

Náhledy fotografií ze složky Miníci turnaj Plzeň 4.3.2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář