Jdi na obsah Jdi na menu

Minižačky zlaté v Písku

Písek 8. - 10. 12. 2023

 

Fotoalbum: https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/minizacky-zlate-v-pisku-8-10-12-2023

Ačkoliv v jihočeském přeboru sezóna milevskému minižactvu skončila, vyrazil tým o víkendu 8.-10.prosince do Písku na poslední velký turnaj minižákyň 6+1 v tomto roce. V písecké obloukovce se utkalo celkem 9 týmů nejspravedlivějším systémem každý s každým. Za milevský tým bojovalo 12 děvčat vedených trenéry Žanetou Vildtovou a Pavlem Slámou.

V pátek sehrál tým dva těžké zápasy. Ač byl rozjezd milevských trochu „vlažný“, nakonec v obou dokázali týmovou hrou soupeře přehrát, nejprve Strakonice 12:7 a poté DHC Plzeň 11:8.

Na sobotu se děvčata dobře vyspala, protože v dopoledních zápasech odehrála napínavé bitvy s oběma domácími celky. Z pohledu trenérů to byly parádní  výkony s minimem chyb. Milevské házenkářky plnily zadané pokyny, předváděly krásné individuální akce a v obraně se skvěle doplňovaly. Díky tomu po zápasech svítilo skóre s Pískem B 15:8 a s Pískem A 11:5. Odpoledne  sehráli Milevští ještě dvě vítězná utkání s pražskými celky Háje Praha 12:2 a Sokol Kobylisy II 13:2. Protože jsou to týmy tvořené především dětmi nováčky, dali trenéři příležitost mladším hráčkám, které budou jádrem týmu v příštím roce a zkušenější hráčky je doplňovaly a střádaly síly na těžší utkání. Ta Milevsko totiž čekala v neděli. Nejprve Milevsko potrápil stále se zlepšující Jindřichův Hradec. Dlouho bylo skóre vyrovnané a až v polovině druhého poločasu se našim hráčkám podařilo odskočit a zápas dohrát do vítězného konce 15:12. „V posledním zápase jsme však nestačily na dobře připravenou Slávii Praha. Po několika technických chybách a smůle v koncovce zápasu jsme museli pogratulovat soupeři  a přijmout těsnou prohru 8:9. I s takovými zápasy je třeba počítat a brát je jako příležitost k dalšímu zlepšování se.“ Rychle bylo vše zapomenuto při vyhlašování konečných výsledků celého turnaje. I přes nepovedený poslední zápas milevské minižákyně celý turnaj ovládly a získaly další zlaté medaile. Milevská Kateřina Burdová si odnesla cenu za nejlepší brankářku turnaje. Nejužitečnější hráčkou týmu byla trenéry zvolena Karla Slámová. 

Skvělý víkend si děti i trenéři zpestřili procházkou vánočně vyzdobeným Pískem a návštěvou laser arény. Teď už nás čekají poslední tréninky, kdy ten poslední před Vánoci je tradičně tréninkem dětí a rodičů.

První půlku sezóny musíme zhodnotit jako velmi povedenou. V jihočeské lize minižactva 5+1 jsou milevské týmy v průběžné tabulce na 2. a 3. místě a ze všech turnajů naše děti přivezly zlaté medaile. Určitě ale neusínáme na vavřínech a hned po vánočních prázdninách pokračujeme v tréninku.

Sestava a branky Milevska:

Vildtová Zuzana 19, Štemberková Stela 2, Kodadová Karolína 9, Kašparová Sára 8, Němcová Pavlína 30, Burdová Kateřina 5, Tomanová Sofie 4, Slámová Karla 14, Votrubová Ela 3, Brožová Gabriela 1, Šimáková Justýna 1, Zůnová Anna

 

1. Handball club Milevsko 14 bodů

2. DHC Plzeň 10 bodů

3. Sokol Písek B 10 bodů

4. Sokol Písek A 9b

5. Házená Strakonice 9b

6. Házená Jindřichův Hradec - oficiální fanpage 9b

7. DHC Slavia Praha 9b

8. HC HÁJE PRAHA ČR 2b

9. Házená Sokol Kobylisy II 0b