Jdi na obsah Jdi na menu

Minipralinka 2023

Milevsko 3.-5. 11. 2023

https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/minipralinka-2023-3-11-2023-5-11-2023

Autor článku: Milevské noviny, Pavel Pubal

Předloni byli druzí za Pískem, loniimg-20221129-wa0006.jpg za Slavií, letos už vystoupili na nejvyšší stupínek! Miníci HC Milevsko A ovládli třídenní víkendový turnaj Milevská minipralinka, když náročný maraton završili klíčovým vítězstvím nad Slavií. Závěr turnaje, přestože se hrál nejspravedlivějším systémem každý s každým v jedné skupině, nabídl prakticky finálové utkání, protože v něm na sebe narazili dva aspiranti na celkové prvenství. A přestože úvod zápasu byl vcelku vyrovnaný, nakonec ani v posledním vystoupení svěřenci trenérů Lukáše Hlavína, Pavla Slámy, Žanety Vildtové a hlavní trenérky Lucie Kosobudové nenašli přemožitele. Milevští miníci, kteří letos sbírají jednu medaili za druhou, za sebou nechali druhou Slavii a třetí Plzeň. 

Milevskou minipralinku, dalšíimg-20230727-wa0016.jpg oblíbený turnaj, uspořádal místní házenkářský oddíl tři týdny po úspěšném třetím ročníku Milevské pralinky. Na letošní ročník Milevské minipralinky, která se hraje se smíšenými družstvy, dorazili hráči a hráčky z celé republiky. Mimo házenkářských bašt z jižních Čech, kde se věnují mládeži, přijeli poměřit své síly také malí házenkáři z Prahy nebo Plzně. Nikdo z nich ale nestačil na milevské áčko, které za celé tři dny neztratilo ani bod.

Milevský tým A tak na nedělním slavnostním vyhlášení, kde nechyběl ani starosta města Ivan Radosta, převzal zasloužený pohár a zlaté medaile. Ale pozor – medaile na památku si z Milevska odvezla všechna družstva. Došlo i na ocenění jednotlivců včetně nejlepších hráčů a hráček svých týmů – za Milevsko A byla vybrána Kateřina Burdová a za Milevsko B, což byl nejmladší tým na turnaji a hlavně sbíral zkušenosti bez důrazu na výsledky, byla nejlepší Ela Votrubová.

Domácí oddíl získal i další individuální ceny, o kterých rozhodovali trenéři a došlo i na Milevšťandy – nejlepší střelkyní turnaje byla Tereza Hlavínová a nejlepší brankářkou Kateřina Burdová. Všichni hráči a rodiče pak mohli hlasovat ještě o nejsympatičtějším trenérovi a rozhodčím – nejsympatičtější byli milevský trenér Pavel Sláma a rozhodčí Tereza Němcová.

3.ročník turnaje Milevská pralinka by se neuskutečnil bez významné podpory Jihočeského kraje a Města Milevska!

Konečné pořadí: 1. HC Milevsko A, 2. DHC Slavia Praha, 3. DHC Plzeň, 4. Sokol Písek, 5. Házená Strakonice, 6. Kynžvart, 7. Házená Jindřichův Hradec, 8. TJ Kobylisy, 9. HC Háje, 10. HC Milevsko B.

Sestavy a branky: 

Milevsko A:  Vildtová 11, Štemberková 5, Kodadová 10, Kašparová 5, Hlavínová 45, Němcová 31, Burdová 8, Kalina 8, Tomanová 8, Slámová 17.

Milevsko B: Votrubová 6, Lipanská, Honzíková, Brožová G. 3, Šimáková 4, Wolf 2, Zůnová 1, Svěrák 14, Šiková, Štveráková, Brožová T, Svěráková, Ťopek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář