Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Karla Šulce 2024 Minižačky

Další skvělý úspěch zaznamenaly milevské minižákyně na turnaji Memoriál Karla Šulce v Plzni o prodlouženém víkendu 4.-6. května 2024. V konkurenci 22 týmů vybojovaly krásné druhé místo, když je stejně jako na dubnovém mezinárodním turnaji v Praze přehrál až ve finále tým Slávia Praha.

Kategorie minižaček byla rozdělena na 3 skupiny, z nichž se dále rozdělovalo podle umístění do nadstavbových skupin. Do bojů o medaile se mohla ucházet dvě nejlepší družstva ze skupiny. Plzeňský turnaj je první jarní turnaj hraný v hale i venku, na tartanu nebo umělé trávě. Hráčky si vždy musí na nový povrch zvyknout, proto první zápasy bývají nervózní a častěji se chybuje.

Milevská děvčata se s tím popasovala dobře, když si během soboty a nedělního dopoledne poradila se všemi soupeři přesvědčivým výsledkem - DHC Plzeň Sluníčka 16:4, HK Slavia VŠ Plzeň 14:1, Handball Astra Praha 18:4, DHK Baník Most 21:4, HC Háje Praha 20:6, TJ Sokol Písek B 17:2, TJ Sokol Velké Meziříčí 14:8.

Milevsko tak postoupilo do bojů o 1.-6.místo a navíc si převedlo dva body ze základní skupiny. Zápasy se přesunuly do haly, kde jsou pro házenou přece jen lepší podmínky. V neděli odpoledne Milevsko vyzval domácí celek DHC Plzeň A, který do nadstavby postoupil se stejným počtem bodů. Bylo tedy důležité plzeňské soupeřky nepodcenit. Začátek zápasu byl hodně nervózní, obě družstva se prezentovala tvrdou obranou. Rozdílně vypadaly útočné akce. Naše děvčata staví na rychlých přihrávkách a střelbě co nejblíž k bráně, zatímco domácí tým často skóruje střelbou z dálky. Když už se Plzeňankám podařilo překonat dobře pracující obranu, narazily na naši gólmanku, která rány zneškodnila. Díky tomu svítilo konečné skóre 10:5 pro Milevsko a děvčata se mohla radovat z dalšího zvládnutého úkolu. Body si Milevsko připsalo také ve večerním duelu proti Písku, který skončil 10:15.

V pondělí čekaly milevské házenkářky dva zápasy, ráno s jediným slovenským týmem na turnaji Rohožník – Malacky. Také toto utkání děvčata zvládla a vyhrála 10:5. Bylo tedy jasné, že jejich poslední utkání bude zároveň finále turnaje kategorie minižaček a stejně jako před měsícem v Praze se naše hvězdy utkají s pražskou Slávií, kde podlehly až v závěru těsně o jediný gól. Zápas v Plzni byl však rozhodnut už v prvních minutách. Proti tomuto týmu se může uspět, když se bude hrát téměř bez chyb, v gól se promění každá střela a tým bude psychicky v pohodě. A ta poslední podmínka malé milevské házenkářky bohužel zradila. Je to pochopitelné, touha po odvetě z „Pragáče“ byla velká. Nepomohl ani proslov trenérky Lucky Kosobudové před zápasem, že jsou děvčata šikovná a dosáhla úžasného výsledku, takže si mají finále hlavně užít a předvést, že házenou hrát umí. Celkově v zápase padalo málo gólů, Slavia vyhrála 6:3. I tak trenérky nešetřily pochvalami za celý projev na turnaji. Opět byly k vidění krásné rychlé kombinace, týmovost a chuť vítězit.

Zklamání z finále vystřídala radost na závěrečném ceremoniálu. Milevsko získalo z Memoriálu Karla Šulce poprvé stříbrné medaile v turnaji 6+1. Nejužitečnější hráčkou týmu byla trenéry zvolena Tereza Hlavínová a Kateřina Burdová byla dokonce vyhlášena nejlepší brankářkou kategorie mini. V celkovém hodnocení týmů se letos podařilo Handball Clubu Milevsko jako jedinému oddílu získat medaili v obou kategoriích. Kromě stříbrné z kategorie mini také bronzovou v kategorii mladších žákyň. Potvrdilo se, že v Milevsku je házená v mládežnických kategoriích na vzestupu a ostatní soupeři s námi musí počítat. Díky všem, kteří se na tomto úspěchu podílejí.

Sestava a branky Milevska: brankářky Eliška Hoferková 3 a Kateřina Burdová 9, Zuzana Vildtová 20, Karolína Kodadová 7, Sára Kašparová 15, Pavlína Němcová 28, Gabriela Brožová 1, Sofie Tomanová 8, Karla Slámová 15, Tereza Hlavínová 52

 

Fotoalbum



Portrét