Jdi na obsah Jdi na menu

Jihočeská liga miníci

Jihočeská liga minižactva 5+1 – Milevsko má 2. a 3. místo
 
Velkého úspěchu dosáhli dosáhli naši minižáci v letošní sezóně Jihočeské ligy. Přestože je během letních prázdnin 2023 čekala velká výzva, protože se herní standard 6+1 změnil na systém 5+1, vybojovali V kraji 2.a 3. místo. 
V Milevsku tehdy spadalo do miníků tehdy 20 dětí. Rozhodli jsme se do krajské ligy přihlásit  dva týmy, aby si mohli zahrát všichni. A obě družstva jsme spravedlivě rozdělili, aby byl  v každém týmu stejný počet pokročilých i začínajících hráček. Během roku jsme posílili ještě o dvě další hráčky a společně vybojovali krajské medaile.
V této kategorii se bojovalo mezi 14 jihočeskými družstvy. Během krajských zápasů dostávali šanci hrát opravdu všichni. Mladší věděli, že mají v zádech zkušenější hráčky, které je podrží. Starší zase hrdě a rády předávaly zkušenosti a radily i na hřišti těm mladším. 
Uplynulou sobotu 18. 5. naše děti čekalo poslední kolo Jihočeské ligy ve Strakonicích. Byl to vlastně malý turnaj, protože Milevsko má v soutěži 2 týmy a Strakonice  dokonce tři týmy. Holky a kluci dali do zápasů všechno:
Milevsko A : 
vs. Strakonice A 25:19, 
vs.Strakonice B 17:18, 
vs. Strakonice C 21:10
Milevsko B : 
vs. Strakonice A 15:13, 
vs. Strakonice B 13:14, 
vs. Strakonice C 20:8.
"I přes dvě prohry, jsme obsadili stupínky vítězů. Tým A je bronzový, tým B stříbrný. V krajské lize je to velký úspěch. 
Pro nás – trenéry – je to konec jedné éry. A to velmi úspěšné éry. Tento tým se od srpna 2024 rozdělí, některé holky přejdou o kategorii výš do mladších žaček, některé zůstanou v mini. Ale o tom to je!
Moc bychom chtěli poděkovat Tomášovi Kalinovi a Pavlovi Wolfovi, že to s námi dali. Kluci nemohou kvůli věku v Milevsku „jít“ dál. Tomáš se rozhodl hrát házenou za jiný tým, Pavel si vybral jiný sport. Ale i tak zůstanou v našich hlavách a srdcích. Kluci, děkujeme!"
Trenéři si myslí, že dávají týmu vše. "Tak jsme to měli i my s našimi dětmi. Ale musíme si přiznat, že tito miníci dali i „moc“ nám. Fakt všem děkujeme za to, že my – trenéři – jsme vedle nich „vyrostli“. Takový tým se nezapomíná."
Za tým A nastupovaly Zuzana Vildtová, Ela Votrubová, Žaneta Lipanská, Stela Štemberková, Karolína Kodadová, Eliška Hoferková, Sára Kašparová, Klára Volfová, Tereza Hlavínová, Natálie Honzíková.
Za tým B hráli Gabriela Brožová, Justýna Šimáková, Kateřina Burdová, Tomáš Kalina, Sofie Tomanová, Karla Slámová, Pavel Wolf, Pavlína Němcová, Jonáš Svěrák, Anna Zůnová.
V obou týmech pomáhaly Tereza Šiková a Helena Pešlová.
S tímto super týmem se loučí trenéři Lucie Kosobudová, Žaneta Vildtová, Pavel Sláma, Lukáš Hlavín a Dana Hlavínová.
 

Fotoalbum



Portrét