Jdi na obsah Jdi na menu

Praque handball cup 2017

 

Milevské házenkářky mladší žačky (ročníky 2005-2007) o Velikonocích nezahálely. Již po druhé ve své házenkářské kariéře se zúčastnili velkého mezinárodního turnaje Praga handball cup v Praze. Tohoto turnaje se letos zúčastnilo 593 týmůz 24 zemí a hrálo se ve 33 halách v Praze. 

 

Ve skupině s našimi děvčaty nastoupila děvčata z -Maďarska, Švédska, Slovenska, Německa a Česka.Ačkoli byla naše děvčata v průměru o jeden rok mladší, přesto podávala statečné výkony a na turnaji zanechalavelice sympatický dojem. Tým z Německa jsme porazily 20:10,  týmu Švédka jsme podlehly 9:12, týmu Astra Praha jsme podlehly 10:14, se Slovenským týmem jsme zahájily velice špatně a prohrávaly jsme 8:1, pak se děvčata probudila a velkým náporem jsme výsledek korigovaly na konečných 8:11. Největší porážku nám uštědřila děvčata z Maďarska6:17.

 

V konečné tabulce naší skupiny jsme skončily na 5 místě. Ve hře byl ještě pohár pro vítěze skupiny B, o který jsme se chtěly poprat. V prvním vyřazovacím zápase jsme porazily Slavii 14:11 a čekal nás další vyřazovací zápas s dalším Maďarským týmem. Ten byl ale nad naše síly a i když jsme se držely stále na dostřel jedné branky, tak nám v závěru druhého poločasu došly síly a zápas jsme nakonec prohrály 10:17.

To znamenalo konec účinkování na tomto turnaji.Všichni už se těšíme na příští ročník a pevně věříme ve výrazně lepší umístnění.

 

Pro děvčata to byla obrovská zkušenost, především ze zápasů o pohár, kdy zjišťovaly jak moc může házená bolet i jak je to krásný sport plný emocí a týmového ducha. Kromě házené jsme měly v Praze i čas na prohlídku zajímavých míst. Navštívily jsme  Žižkovskou rozhlednu, kde jsme si užily krásný výhled na Prahu a při čekání na druhý vyřazovací zápas si děvčata užily JUMP park na Jarově.

 

Děkujeme rodičům za pomoc při dopravě a krásnou atmosféru při zápasech.

 

Za družstvo HC Milevsko nastoupily a goly dávaly:

 

Brankářka Ester Hubalová

Kozáková Tereza 29
Horažďovská Nela 20
Koňáková Martina 7
Řezáčová Monika 7
Koutníková Petra 4
Kodadová Michaela 4
Kodadová Tereza 3
Kreuzerová Barbora 2
Tůmová Kateřina 1
Matějková Lenka

0

 

 

Marie Šťastná   

 

fotky http://hazenamilevsko.rajce.idnes.cz/PHC_2017

 

dsc_0247-o.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář