Jdi na obsah Jdi na menu

31.5.2008 - KP Muži

Byl to poslední zápas milevských házenkářů?

 

V sobotu 31.5. zavítali milevští házenkáři do Soběslavi k poslednímu utkání jihočeské ligy v sezoně 2007/2008. Milevsko se v posledních zápasech potýkalo především s nízkým počtem hráčů při zápasech venku. I před tímto zápasem se omluvili čtyři hráči ze základní sestavy a zdálo se, že se nepodaří dát dohromady ani minimum sedmi hráčů potřebných ke hře a dojde ke kontumaci. K teamu se ovšem na poslední chvíli připojil Milan Klenovec, který býval dlouhá léta oporou milevských především na postu pivota. Tím se zkompletovalo „sedm statečných“, kteří vyrazili bojovat do Soběslavi. Bylo jasné, že hrát bez střídání celých šedesát minut na slunci na venkovním hřišti ve chvíli kdy teploměr ve stínu ukazoval „přátelských“ 34° nebude asi úplně jednoduché.

Do zápasu podle očekávání vstoupili lépe domácí, kteří se rychle ujali vedení 3:0, to vyburcovalo hosty ke zlepšenému výkonu a ve čtvrtině utkání dokonce Milevsko obrátilo na 6:8, především díky několika výborným zákrokům brankáře Slávy Jeřábka, který odchytal celý zápas velké formě i přes to, že je nejstarším mužem v teamu. Rozhodující moment celého utkání, jak se později ukázalo, přišel těsně před poločasem, domácím se podařilo odskočit šňůrou čtyř laciných branek a v poločase se tedy skóre zastavilo na výsledku 16:12.

Milan Klenovec během poločasu přirovnal situaci v které se Milevsko nacházelo k Američanům na „Omaze“, takže se do druhého poločasu alespoň šlo s úsměvem na tváři. Ten ale začal rychle tvrdnout, když domácí odskočili na rozdíl šesti branek. Naštěstí přišli i chyby domácích a Milevsku se povedlo vrátit do zápasu. Velký díl na tom měl i brankář domácích, který zřejmě nechal formu na druhém břehu Lužnice, a když už se mu po delší době povedlo zkrotit jednu ze střel, tak si s míčem tak dlouho hrál ve svém brankovišti, až mu sklouznul do vlastní sítě; podobnou kuriozitu jsme při zápase opravdu dlouho nezažili. Poté se již až do konce drželo skóre na rozdílu tří branek a zápas se bohužel nepodařilo obrátit k vítěznému konci. Všichni aktéři se ale shodli, že i přes prohru 29:26 šlo o obdivuhodný výkon.

Střelecky se v zápase nejvíce prosadili milevské spojky 8 branek dal Libor Švára a 7 Honza Bartoš, především v první půli předvedl skvělý výkon také Ondra Šmelc, který nakonec zaznamenal 4 přesné trefy. Na křídlech mužstvo podrželi Luboš Patek střelec dvou branek, stejně tak jako Míra Anděl, který navíc asi nejlépe ze všech zapracoval při bránění. Ani Milan Klenovec na Pivotu ještě střílet nezapomněl a připsal si taktéž 2 přesné trefy.

Je jasné že další sezona bude zase o něco fyzicky i psychicky náročnější, ale přestat hrát házenou úplně se spoustě hráčů ještě nechce. I když se v jednu chvíli zdálo, že skončíme, budeme se opět pouštět do často velmi zajímavých soubojů a budeme doufat, že nás vždy bude alespoň sedm.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář