Jdi na obsah Jdi na menu

30.11.2019 - 1.kolo žákovské ligy

Dne 30.11.2019 začala milevským starším žákyním Žákovská liga prvním kolem v Plzni.


Žákovská liga se hraje turnajovým systém, kdy v jednom dnu sehrajeme 4 utkání při délce 2x18 min. 

V tomto turnaji byly našimi soupeřkam
i FK Hvězda Cheb, Sokol Kobylisy II., DHC Plzeň, DHK Lokomotiva Liberec.


Na soupisce se podepsala velká marodka. Brankářka Martina Bočanová, která má podvrtnutý kotník. Barbora Kreuzerová doléčuje zlomeninu prstu. A Martina Koňáková a Veronika Matějková se nemohly zúčastnit protože se zúčastnily sokolských závodů. Tyto
ztráty pro nás znamenaly, že jsme museli sáhnout po mladších žačkách. A tak k prvnímu kolu odjíždělo 9 statečných. Vzhledem k těmto nepříjemnostem jsme si vůbec nedělali naděje na nějaký bodový zi
sk. Bylo důležité první kolo odehrát, oklepat se ze ztrát a zabojovat v dalších kolech. Ale naše děvčata nás dokonale překvapila. Celá tato situace semkla kolektiv do jednoho šiku, který bojoval jako jeden muž.

 

První zápas proti FK Hvězda Cheb ukázal naši sílu. Do branky se postavila Nela Čunátová a ostatní se pustily do boje. Na konci prvního poločasu jsme byly ve vedení 9:8, ale během druhého poločasu nám začínal docházet dech a soupeřky našeho polevení využily k obrácení výsledku, kdy jsme v posledních třech minutách obdrželi tři branky a soupeř obrátil na konečných 16:20 pro Cheb.

Střelkyně branek: Volfová 4, Džermanská 1, Matějková L. 1, Kodadová T. 2, Kodadová M. 1 a Horaždovská 7. Tento zápas nám ukázal, že když budeme bojovat stejně jako v tomo zápase, tak by jsme bez bodu z prvního kola odjet neměli.


Ke druhému zápasu jsme se postavili týmu Sokol Kobylisy II. Do branky nastoupila Barbora Volfová. Zápas se začal vyvíjet zcela nečekaně. Během prvních 10-ti minut jsme  sasázeli soupeři 8 golů, zatímco soupeř nám dal pouze jeden  a tím jsme položili základ k úspěšnému zvládnutí zápasu. První poločas jsme vyhráli 12:5.  
Soupeř nám však nic nedaroval a ve druhém poločase se do nás zakousl a od 10 minuty začal dotahovat. Na naší střídačce seděly naše rezervy z mladších žaček - Kristýna Džermanská a Linda Králová a na soupeřově střídačce sedělo 5 starších žaček. A přesto jsme odolali a celý zápas úspěšně zvládli s konečným výsledkem 19:14. Náš útok táhla svými goly především Nela Horažďovská, která skorovala 10x. Další branky přidaly Čunátová 3, Matějková L. 1, Kodadová T. 1, Tůmová 3 a Kodadová M.1. První dva body do tabulky.


Třetí zápas jsme hráli proti družstvu DHC Plzeň, které patřilo k jednoznačným favoritkám. Na soupise soupeře bylo zapsán
o 15 jmen proti našim 9. Bylo jasné, že fyzicky na tohoto soupeře nestačíme. Přesto jsme nesložili zbraně a první poločas jsme se soupeřem drželi krok. V poločase svítil přijatelný výsledek 12:10 pro Plzeň.

Na našich hráčkách byla čím dál více znát únava. Branku hájila tentokrát Michaela Kodadová. Začátek druhého poločasu jsme si vůbec nepohlídali a soupeř nám během 6-ti minut nasázel 4 branky a my jsme skorovat nedokázaly.
V 10té minutě už svítil na tabuli výsledek 20:12 a bylo jasné, že už půjde pouze o to dohrát s dobrým výsledkem. Ale soupeř nás přehrával rychlými útoky a na konci zápasu tak byl výsledek 26:16. Za bojovnost v tomto zápase zaslouží pochvalu všechna děvčata.

Branky střílely: Čunátová 3, Králová 1, Džermanská 3 (z toho 2 ze sedmičky), Matějková L. 1, Kodadová T. 1, Tůmová 1, Horažďovská 6.




Značně vyčerpané jsme nastoupili k poslednímu zápasu s týmem DHK Lokomotiva Liberec. Do branky ze znovu postavila Nela Čunátová. Na začátku zápasu jsme si vytvořili mírný náskok 5:2, ale v 16. minutě se soupeř dotáhl na rozdíl jedné branky. Nám se v závěru prvního poločasu podařili dva trháky a tak jsme udrželi dvoubrankový náskok 12:10. A opět začátek druhého poločasu jsme nazachytili a nechaly si nasázet 4 goly v řadě a soupeř šel do vedení o 2 goly. V 6 minutě si trenérky vzaly oddechový čas a naordinovaly postup, který děvčata dodržela a ve 13. minutě  už jsme si vzali vedení zpět. Když jsme v 16 minutě vedly 20:16 bylo jasné, že další dva body do tabulky skončí na naší straně. Soupeř sice ještě zahájil těsnou obranu, ale i přes další dva obdržené goly, jsme se radovali z konečného výsledku 20:18.

Branky: Volfová 4,Džermanská 1, Matějková L. 1, Kodadová T. 5, Tůmová 1, Kodadová M.
2, Horažďovská 6.


Celkově považujeme tento 
vstup do Žákovské ligy za zcela vydařený, i když nás lehce mrzí porážka z prvního zápasu s Chebem. Ale kdyby nám někdo na začátku turnaje řekl, že si v takto oslabené sestavě odvezeme 4 body, tak by jsme ho považovaly za snílka. Za trenérky M.Šťastnou a E. Menhartovou  devíti statečným děvčatům děkujeme za krásný výkon a zodpovědnost s jakou k turnaji přistoupily. Příjemným překvapením byly mladší žačky Džermanská s Královou, které zaskakovaly za vyčerpané hráčky a vracely tím sílu zpět na palubovku.

O síle týmu svědčí i fakt, že všechny hráčky v průběhu turnaje skorovaly a to jednoznačně ukazuje, že jsme na palubovce neměli slabý článek. Ještě jednou velké dík za přístu
p k celému turnaji. A nakonec  ještě poděkování rodičům, kteří nás na zápas dovezli a povzbuzovali po celý turnaj.

 

Madla Š.


 

1.kolo-zl.jpg

Madla

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář