Jdi na obsah Jdi na menu

Žákovská liga - Ostrava Poruba, stržky

Dne 10.2.2024 se odehrálo třetí kolo Žákovské ligy starších žaček, které pořádal klub DHC Plzeň. Bohužel se milevská děvčata tohoto kola nezúčastnila ze zdravotních důvodů.V této soutěži nelze zápasy nahradit, a tak jsme přišly o 8 bodů do tabulky. Započítává se nám kontumační výsledek 0:10 s oddíly DHC Plzeň, HC Hvězda Cheb, HK Ivančice a SHK Veselí na Moravě. I přes tuto ztrátu se stále držíme do desátého místa v celkové tabulce.
 
Ke čtvrtému kolu jsme již nastoupily v plné síle v Ostravě Porubě v sobotu 2. 3. 2024 a opět jsme bodovaly dle očekávání. 
Úvodní zápas proti TJ Sokol Poruba jsme ovládly celkovým skóre 30:19. V prvním poločasu jsme si udržovaly od první minuty vedení. Ale soupeř se stále držel na dostřel a poločasový rozdíl 14:11 nás stále ještě jednoznačně nepasoval do role vítěze. Ve druhém poločasu jsme během prvních 5-ti minut navýšily rozdíl o dalších 5 branek. V závěru jsme opět zopakovaly 5-ti minutovku a 5 gólů na které soupeř nestačil reagovat a dovedly jsme zápas do vítězného konce.
Ke druhému zápasu jsme nastoupily proti TJ Sokol Velké Meziříčí. Do tohoto zápasu jsme vlétly jako vichřice a poločasový rozdíl 19:14 mluvil jednoznačně v náš prospěch.
I druhý poločas se odehrál ve stejném duchu, a tak celkové skóre 34:26 v náš prospěch, mluví o velmi rychlém průběhu zápasu. Bohužel jsme nedokázaly odvést lepší práci v obraně a 26 obdržených branek svědčí o nesvědomitém přístupu k obraně. 
Po vyčerpávajícím zápasu s Velkým Meziříčím jsme nastoupily ke třetímu utkání proti HK Slavia VŠ Plzeň. V tomto utkání jsme dokázaly vzdorovat pouze v prvním poločasu a výsledek 6:9 nás ještě držel ve hře. Bohužel na začátku druhého poločasu soupeř v prvních pěti minutách odskočil o dalších 5 gólů na které jsme nedokázaly zareagovat, a tak si soupeř už výsledek pohlídal do konečného stavu 12:21 pro Plzeň.
K poslednímu zápasu jsme nastoupily pozdě odpoledne proti HC Háje Praha. Soupeř vycítil naše vyčerpání a  chybějící Nikolu Šedivou (svalová únava) a tlačil se do rychlých útoků. Poločas skončil těsným vítězstvím 12:11 pro Milevské. I druhý poločas probíhal ve stejném provedení. Stabilním výkonem jsme si po celý zápas držely vedení a na konci jsme se radovaly z výsledku 24:21 pro Milevsko.
Po dlouhé přestávce zapříčiněné zdravotními problémy a jarními prázdninami jsme opět skočily do rozjeté soutěže rovnýma nohama a musíme děvčata pochválit, že ve všech zápasech bojovala jako lvice a předváděla dobré výkony. V tomto kole nás ještě doplnila mladší žákyně Natálie Matějková, která se mezi děvčaty neztratila a i ona zaznamenala góly. Naší velkou devízou je schopnost všech hráček proměňovat gólové příležitosti, což přispívá k vyrovnaným výkonům. Naší nejpilnější střelkyní je Simona Němečková. Pochvalu zaslouží celé družstvo v čele s brankářkami Adélou Dostálovou a Emmou Fořtovou a hráčky v poli Nikola Šedivá, Stela Koňáková, Kristýna Peterková, Jana Hanusová, Šárka Hlavínová, Štěpánka Janouchová a již zmíněné Natálie Matějková a Simona Němečková.