Jdi na obsah Jdi na menu

Lázně Kynžvart, X. pololetní turnaj

Lázně Kynžvart 2. - 4. 2. 2024

O pololetních prázdninách starší žákyně Handball clubu Milevsko navštívily tradiční pololetní turnaj v Lázních Kynžvart.

Páteční zápas proti Lounům holky hrály v pohodové náladě a celý zápas si užívaly. Odměnou jim byla zasloužená výhra 24:6.

V sobotu už na děvčata čekala porce třech zápasů. Prvním soupeřem byl výběr Středočeského kraje. Středočešky na hřiště vlétly s velkou vervou, ale milevšťandy se nenechaly zaskočit, míč braly soupeřkám doslova z ruky, dostávaly se do rychlých brejků až je musela trenérka brzdit, aby si nechaly síly i do dalších zápasů. Jednoznačný průběh utkání skončil výhrou 24:11. Druhý sobotní zápas byl proti neznámému a dalekému Bohumínu, zápas se nevyvíjel úplně jednoznačně, byl to vyrovnaný zápas, který se milevským holkám podařil urvat až v závěru na konečných 19:14. Sobotu pak Milevsko zakončilo utkáním s Ústím nad Labem, tento zápas si děvčata opět pohlídala, nenechala nic náhodě a pěknými týmovými akcemi v útoku i v obraně vyhrála 24:12.

V neděli na milevské čekaly zápasy, které měly rozhodnout o jejich konečném umístění. Zápas s domácím Kynžvartem holky držely pevně ve svých rukách, nenechaly se zaskočit rychlými kynžvartskými a s přehledem vyhrály 25:9. Poslední soupeř Most v průběhu turnaje ztratil 3 body, proto milevský tým už před začátkem posledního utkání věděl, že první místo je jisté. Možná únava ze zápasů, které se hrály 30 minut bez přestávky i time-outu, nebo jistota prvního místa se podepsaly na průběhu závěrečného utkání. Holky se sice snažily, ale nedařilo se jim dostat do hry, nedařilo se v útoku ani v obraně, zatímco Mostu se dařilo vše. Konečný výsledek 8:11 nebyl stylovým zakončením úspěšného turnaje, ale i tak holky po celý víkend hrály týmově, všechny se dokázaly střelecky prosazovat, v obraně si pomáhat a cestu na branku tak úspěšně zavírat. Vítězný pohár a zlaté medaile, tak zaslouženě putovaly do Milevska.

Jako bonus pro Milevsko byla individuální cena pro nejlepší hráčku turnaje, kterou si na základě hlasování trenérů domů vezla Simona Němečková.

 

Sestava: Dostálová Adéla, Fořtová Emma, Peterková Kristýna, Koňáková Stela, Němečková Simona, Hlavínová Šárka, Janouchová Štěpánka, Šedivá Nikola, Němečková Tereza, posily z Písku Sladovníková Natálie, Nováková Anna, Bušta Rozárie