Jdi na obsah Jdi na menu

Házenkářský desetiboj mlžky

HÁZENKÁŘSKÝ DESETIBOJ MLADŠÍCH ŽAČEK | REGIONÁLNÍ KOLO

V neděli 24.března se v milevské hale konalo regionálního kolo házenkářského desetiboje, jedná se o soutěž v deseti všestranných disciplínách. V individuálních disciplínách se zúčastní celý tým a započítává se deset nejlepších výkonů, turnajově se pak hodnotí kolektivní disciplíny. Jihočeský kraj spadá do regionu Jihozápad, kde o další postup do finálového republikového turnaje mezi sebou soutěží vítězná družstva z Karlovarského, Středočeského a Jihočeského kraje. Na podzimním krajském kole se holky Handball club Milevsko  umístily na druhém místě za Házená Sokol Písek 
Házenkářský svaz určil jako pořadatele regionálního kola Jihočeský kraj a s pořadatelstvím je spojena možnost do regionálního kola nasadit dvě družstva, proto milevská děvčata postoupila do regionálního kola společně s Pískem. 

Ze soutěže se na poslední chvíli odhlásil zástupce Karlovarského kraje Cheb, takže se mezi sebou utkala družstva Milevska, Písku a středočeského Mělníka Házená Mělník.

V individuálních disciplínách jednoznačně dominoval Písek, který všech pět disciplín rychlý běh, rychlost střelby, odraz snožmo, hod míčem do dálky a překážkovou dráhu vyhrál, 2. místo ve všech disciplínách bralo Milevsko a 3. místo Mělník.

V herních disciplínách už Písek jednoznačný nebyl, protože hru s osobní obranou a shot-outy vyhrálo Milevsko, Písek byl druhý a Mělník třetí. Utkání v normální hře a aktivitu hráčů už ale opět opanoval Písek, druhé bylo Milevsko a třetí Mělník. Po společném vyhodnocení všech disciplín bylo konečné pořadí první Písek, druhé Milevsko, třetí Mělník.

Písek si tedy vybojoval účast na celorepublikovém finále, které se bude konat na přelomu května a června v Plzni. 

Pro zajímavost se vyhlašovaly nejlepší výkony u pěti individuálních disciplín. Nejdelší skok z místa předvedla hráčka z Mělníka Hánlová Anna, nejrychlejší běh měla milevská Janouchová Štěpánka, nejrychlejší v překážkové dráze, nejdelší hod a nejrychlejší střelu měla písecká Slezová Valérie.

 

Náhledy fotografií ze složky Desetiboj mlžky 24.3.2024